Phone 070 - 38 44 600

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Internationaal

Doet u over de grens zaken? Dan zit u bij Creditsafe goed!

 

Internationaal


Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen. Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!


FAQs

Hoe berekenen wij onze score?

Dit wordt gedaan door middel van het maken van een statistische analyse van de gehele Nederlandse bedrijfsbevolking over een bepaalde periode. Tijdens deze periode zal een aantal bedrijven slecht presteren, terwijl een aantal bedrijven zich zal ontwikkelen en het bestaan voortzetten. Door de kenmerken van de bedrijven te bekijken die slecht presteren, kan Creditsafe succesvol voorspellen met welke bedrijven het hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook slecht zal gaan. Sommige beleidsregels zijn ingebouwd in de algoritme.

Als voorbeeld: collectieve bedrijven hebben officieel 13 maanden tot het einde van hun officiële berekeningsperiode om hun recente jaarverslagen in te leveren (normaal is dit een 12 maanden periode). Zodra een onderneming nalaat haar jaarverslagen tijdig te deponeren, zal Creditsafe geen limiet of score meer toekennen aan dit bedrijf, aangezien het niet tijdig deponeren een negatieve indicator is. Hieronder staat een aantal (maar niet alle) factoren die van invloed zijn op de totstandkoming van de score:

Faillissement informatie
- De rechtsvorm van het bedrijf
- Datum van integratie
- Hoofdbureau indicator
- Aantal werknemers
- Aantal dochtermaatschappijen
- Kapitaal van houdstermaatschappij
- Kapitaal van dochtermaatschappijen
- Vestigingslocatie van het bedrijf
- Importeur/Exporteur
- Activiteitsbeschrijving

Financiële informatie:

- Vorige ratio
- Huidige schuldverhoudingen
- Activiteit van de aandeelhouders
- Geplaatst kapitaal
- Liquide middelen / huidige aansprakelijkheden

Hoe berekenen wij onze limieten?

De belangrijkste bron bij het berekenen van de limiet, is de score. Allereerst geven we enkel een limiet aan bedrijven die kredietwaardig worden geacht.
Als een bedrijf niet kredietwaardig wordt geacht en dus ook niet als kredietwaardig uit onze score komt, dan krijgen zij geen limiet.
Als het bedrijf kredietwaardig wordt geacht, dan is de limiet afhankelijk van de score. In veel gevallen geldt dat hoe hoger de score is, hoe hoger de limiet zal zijn. Dit is niet altijd het geval, aangezien de krediet limiet ook wordt opgebouwd uit de capaciteit van het bedrijf om geavanceerd krediet terug te betalen.
Voor bedrijven met deponeringsverplichting is dit gemakkelijker te bepalen omdat wij naar de jaarverslagen van deze bedrijven kunnen kijken en hierdoor een geschikte krediet limiet kunnen bepalen.
Hieronder vindt u enkele factoren die van invloed zijn op de krediet limiet:

-    Netto waarde
-    Bedrijfskapitaal ( huidige activa min huidige aansprakelijkheden )
-    Omzet
-    Gerealiseerde winsten
-    Winst voor belasting
-    Huidig totaal van activa
-    Huidig totaal van aansprakelijkheden
-    Niveau van bestaande leningen
-    Liquide middelen

Mocht er sprake zijn van een pas opgericht bedrijf, of een bedrijf dat geen verplichting tot deponeren van jaarverslagen kent, dan wordt er een andere berekening gemaakt, waarbij voornamelijk naar de volgende factoren wordt gekeken:

-    De sector waarin het bedrijf actief is
-    Aantal werknemers
-    Oprichtingsdatum
-    Demografie ( locatie )

Hoe actueel zijn uw rapporten?

Onze rapporten zijn zo nauwkeurig mogelijk. Onze informatiebronnen worden dagelijks bijgewerkt met eventuele wijzigingen om te waarborgen dat u over de meest recente gegevens beschikt voor uw besluitvorming.

Waarom is Creditsafe zo voordelig in vergelijking met andere leveranciers?

Wij hebben een revolutie veroorzaakt op de Europese markt voor kredietrapporten door een service te bieden die we over de telefoon verkopen en via het internet leveren. Onze vaste kosten zijn daardoor veel lager dan die van de rest van de markt, omdat wij niet betalen voor een duur verkoopteam of glanzend drukwerk. Deze lagere vaste kosten en online-afzetkanalen vormen de kern van ons bedrijfsmodel, waardoor we zeer voordelig kredietrapporten kunnen blijven aanbieden voor een brede doelgroep.

Hoe nauwkeurig is uw informatie?

We hanteren strenge normen voor informatie en hebben een team gespecialiseerde data analisten in dienst om te waarborgen dat de informatie zo nauwkeurig mogelijk is. Onze gegevens zijn onder andere gebaseerd op de meest recente KvK informatie en al onze gegevens over rechtszaken zijn afkomstig van de dossiers van rechtspraak.

Hoe kom ik erachter of een bedrijf geld heeft?

Er kunnen veel redenen zijn waarom bedrijven een hoop contant geld lijken te hebben, terwijl ze in werkelijkheid over heel weinig liquide middelen beschikken. Daarom verschaft Creditsafe u de volledige financiële informatie, waaronder kernratio’s, winst- en verliesrekeningen en de balans. Aan de hand van deze informatie kan, in combinatie met onze geavanceerde algoritmes, de kredietscore en het potentiële risico worden berekend, zodat u een gefundeerd antwoord kunt krijgen op de vraag of een bedrijf geld te besteden heeft.

Kunnen we per rapport betalen?

Om onze vaste kosten laag te kunnen houden, kunnen we niet de mogelijkheid bieden om te betalen per kredietrapport, maar werken we uitsluitend met jaarabonnementen. Zo willen we bedrijven die denken dat ongelimiteerd toegang voor hen te duur is aanmoedigen kredietcontroles uit te voeren en het gebruik stimuleren, zodat we de kosten voor onze klanten kunnen blijven verlagen. We merken dan ook dat Creditsafe klanten veel vaker gebruik maken van rapporten dan klanten van onze concurrenten, omdat ze zich nooit druk hoeven te maken om de prijs per rapport.

Hoe lang bestaat Creditsafe al?

Creditsafe is in 1997 opgericht en kwam in 2008 naar Nederland, Den Haag. We maken dankbaar gebruik van de technologische mogelijkheden van het internet en eerder had ons product niet kunnen bestaan. We hebben een behoorlijke invloed gehad op de kredietsector en zijn op dit moment de meest gebruikte kredietinformatie leverancier ter wereld. We weten echter van geen ophouden en laten bedrijven nog elke dag zien hoe kredietcontroles hen kunnen helpen.


Is uw vraag niet beantwoord? Bel dan naar 070-38 44 600Contact

Kredietrapport

Ontdek met wie u zaken doet en wat de financiële en commerciële mogelijkheden zijn

Kredietrapport

Bekend van

Klinkt Creditsafe bekend in de oren? Dit zou heel goed kunnen, want...

 

Bekend van

Prospects

Op zoek naar nieuwe kredietwaardige klanten?

 

 

Prospects