Phone 070 - 38 44 600

Nieuws van Creditsafe

Nieuws van Creditsafe

Gratis Rapport

Ervaar zelf waarom Creditsafe de meest gebruikte aanbieder is

Gratis Rapport


Sales Joe nieuwe Lead Generation tool van Creditsafe

Alle toekomstige klanten samen op één plek

Den Haag, 10 januari 2017

Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, breidt zijn diensten verder uit met Sales Joe, een nieuwe Lead Generation Tool. Sales Joe biedt toegang tot de gegevens en contactinformatie van meer dan 2,2 miljoen Nederlandse bedrijven en 1,6 miljoen beslissingsbevoegden. Gebruikers kunnen nieuwe leads zoeken door te filteren op verschillende criteria zoals branche, bedrijfsgrootte, locatie en uiteraard kredietwaardigheid. Bovendien kan Sales Joe eenvoudig en snel bedrijven aanreiken die vergelijkbaar zijn met huidige klanten. Dagelijks worden de gegevens bijgewerkt zodat bij het werven van new business altijd de meest recente bedrijfsgegevens, contactpersonen en telefoonnummers geraadpleegd kunnen worden. Uniek aan Sales Joe is dat gebruikers onbeperkt toegang krijgen tot alle prospects.

Lees Meer


`Meer dan een kwart webwinkels stopt binnen twee jaar´

25 procent meer faillissementen onder webshops in 2016

Den Haag, 15 december 2016

Van de 9469 webshops gestart in 2015 is na twee jaar nog maar 72,5 procent actief. 412 webwinkels opgericht in 2015 stopte al meteen in datzelfde jaar en 2185 webwinkels stopte in 2016, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Het aantal faillissementen onder webshops is in 2016 verder gestegen met 25 procent, een jaar eerder was deze stijging nog maar 4 procent. In totaal gingen er tot nu toe 65 webwinkels failliet in 2016.

Lees Meer


`Bijna 20 procent minder faillissementen in 2016´

Den Haag, 12 oktober 2016

Het aantal faillissementen is in 2016 met bijna 20 procent gedaald ten opzicht van 2015. Volgens cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, werden in de eerste negen maanden van dit jaar 3816 ondernemingen door de rechter failliet verklaard. Dat is het laagste aantal sinds de crisis in 2008 begon en 931 faillissementen minder dan in dezelfde periode van 2015, toen 4747 ondernemingen op de fles gingen.

Lees Meer


`Creditsafe vergroot wereldwijd bereik in Azië´

Den Haag, 19 september 2016

Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, maakt vandaag de opening van haar eerste kantoor in Azië bekend. Creditsafe opent het 18e kantoor van het bedrijf in Japan, het hoofdkantoor is gevestigd in Tokyo, terwijl de operatie geleid wordt vanuit Fukuoka.

Naast het opzetten van het Japanse kantoor, gaat Creditsafe ook haar wereldwijde database verder uitbreiden om zo Nederlandse ondernemingen toegang te verschaffen tot gegevens over meer dan 12 miljoen beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde Japanse bedrijven.

Lees Meer


`Beroerde zomerperiode voor Nederlandse horeca´

Den Haag, 13 september 2016

Maar liefst 27,3 procent meer faillissementen in augustus 2016 ten opzichte van 2015 in de horecasector, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Opmerkelijk, want het aantal faillissementen in Nederland is al enige tijd aan het dalen. Ook in augustus, waar over heel Nederland in totaal 330 faillissementen zijn gevallen, is een daling van 31,4 procent ten opzichte van augustus 2015 te zien.

Lees Meer


`Creditsafe voegt 18 nieuwe landen toe aan database´

Den Haag, 5 september 2016

Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, kondigt een verdere uitbreiding van haar internationaal bereik aan. Klanten krijgen directe toegang tot online krediet- en bedrijfsinformatie uit achttien nieuwe landen, waaronder Afghanistan, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Cambodja, Georgië, IJsland, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Laos, Maleisië, Malta, Myanmar, Tadzjikistan, Thailand, Turkmenistan, Oezbekistan en Vietnam. Dankzij deze uitbreiding kunnen klanten van Creditsafe bedrijven in deze landen direct online controleren en met één muisklik informatie inwinnen zodat besloten kan worden om al dan niet zaken te doen met een bepaald bedrijf. Heel wat Nederlandse bedrijven doen aan internationale export. Deze uitbreiding betekent dan ook een boost voor de Nederlandse bedrijven die de financiële en commerciële mogelijkheden van hun zakenrelaties wensen te onderzoeken.

Lees Meer


`Bijna verdubbeling faillissementen Verhuur en Handel in Onroerend Goed ´

Juli slechte maand voor de sector

Den Haag, 24 augustus 2016

In de sector ‘verhuur en handel in onroerend goed’ zijn in juli 20 faillissementen gevallen. Dit is maar liefst 81,8 procent meer ten opzichte van juli 2015, zo blijkt uit analyse van KvK-cijfers door Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Opmerkelijk, want het totaal aantal faillissementen in Nederland is al enige tijd aan het dalen. Ook in juli, waar in Nederland in totaal 405 faillissementen werden geregistreerd. Dit is een daling van 15,4 procent ten opzichte van juli 2015.

Lees Meer


`Voorkom witwassen en financieren van terrorisme´

Snelle en goedkope oplossing voor bedrijven om te voldoen aan Wwft

Den Haag, 9 juni 2016

Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, introduceert vandaag de Creditsafe Compliance Search. Met de nieuwe tool kunnen ondernemers snel en gemakkelijk aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) voldoen. Als gevolg van Europese regelgeving hebben organisaties in de EU bij transacties boven de 15.000 euro zowel een meldingsplicht als de verplichting tot het doen van onderzoek voordat een zakelijke relatie wordt aangegaan. De Creditsafe Compliance Search achterhaalt wie de Ultimate Beneficial Owner (UBO) van een bedrijf is en kijkt of deze aandeelhouder met meer dan 25% op een sanctielijst voorkomt.

Lees Meer


`Creditsafe voegt 40 miljoen Chinese bedrijfsrapporten toe aan haar online database!´

DEN HAAG, 17 MEI 2016

  • Deze aankondiging volgt op het eerdere bericht dat Creditsafe haar internationale toegang online  uitbreidt waardoor informatie beschikbaar is in 102 talen over meer dan 190 miljoen bedrijven in 51 landen
  • Nederlandse bedrijven die willen handelen met Chinese bedrijven kunnen nu de kredietwaardigheid checken van potentiële klanten of leveranciers voordat zij een relatie aangaan

Creditsafe, werelds meest gebruikte leverancier van bedrijfs- en kredietrapporten, heeft aangekondigd dat zij 40 miljoen Chinese kredietrapporten heeft toegevoegd aan haar online database. Dit nieuws volgt op een eerder bericht op van Creditsafe waarin zij meldde dat het systeem toegang biedt tot rapporten over meer dan 190 miljoen bedrijven in 51 landen waaronder Australië, Bangladesh, India, Nepal, Pakistan, Rusland, Sri Lanka, Taiwan en Zuid Korea.

Lees Meer


`Creditsafe voegt 40 miljoen Bedrijfs- en Kredietrapporten toe aan de online database!´

DEN HAAG, 7 APRIL 2016

De meest geliefde merken van vandaag zijn zo groot en bekend geworden omdat zij internationaal zaken zijn gaan doen. Hiermee vergoot een bedrijf zijn potentiele markt aanzienlijk. Het internet heeft nieuwe communicatiemiddelen mogelijk gemaakt die ervoor zorgen dat een bedrijf snel en eenvoudig internationaal kan communiceren. Internationaal zaken doen kan daarom heel lucratief zijn voor uw bedrijf, alleen niet zonder risico´s. Bijna 200.000 gebruikers verspreid over 200 landen maken dagelijks gebruik van de Creditsafe database bij het maken van 450.000 beslissingen die dagelijks op het gebied van internationaal zaken doen worden gemaakt.

Lees Meer


`Slecht begin 2016 gezondheidszorg´

DEN HAAG, 12 FEBRUARI 2016

Ruim 30 procent minder faillissementen in de eerste maand van 2016 ten opzichte van januari 2015, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten. Vooral de bouwsector begint het jaar bijzonder goed. Ondanks de algemene dalende trend werd een verdubbeling van het aantal faillissementen waargenomen in de gezondheids- en welzijnszorg.

Lees Meer


`Weer minder faillissementen en start-ups in 2015´

DEN HAAG, 2 FEBRUARI 2016

Zowel minder faillissementen als start-ups in 2015, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten. Alleen de cultuursector heeft een zwaar jaar achter de rug. Hier vielen maar liefst 43 procent meer faillissementen dan in 2014 het geval was.

Lees Meer


`SparkWise kiest voor Creditsafe´

DEN HAAG, 3 DECEMBER 2015

SparkWise creëert een nieuw speelveld in ondernemersland, door nieuwe neuro-wetenschappelijke inzichten te koppelen aan hoe zakelijk succes ontstaat. Om vooraf beter zicht te krijgen op de financiële situatie van toeleveranciers of afnemers, zet SparkWise de online applicatie van Creditsafe in.

Lees Meer


'Startende ondernemers kiezen voor Amsterdam'

DEN HAAG, 3 SEPTEMBER 2015

Amsterdam blijft de meest aantrekkelijke vestigingsplaats voor start-ups. Landelijk neemt het aantal startende ondernemingen af, maar de hoofdstad is wel het meest in trek.

Uit onderzoek is gebleken dat er 2,68 procent minder start-ups in Amsterdam in 2015 zijn opgericht, ten opzichte van 2014. Toch is deze daling minder sterk dan het landelijke gemiddelde van 4 procent. Onderzoeksbureau Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, wijdt de daling aan het lagere aantal faillissementen, waardoor minder ondernemers opnieuw beginnen. Ook hoeven minder mensen gedwongen te ondernemen, doordat de werkgelegenheid aantrekt.

Lees Meer


'Minder starters in 2015 na einde economische crisis'

DEN HAAG, 31 AUGUSTUS 2015

Explosie aantal startende BV’s door wetswijziging

Het aantal startende ondernemers in Nederland is in de eerste helft van 2015 gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2014, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten. Na een recordaantal start-ups in 2013, zien nu weer ongeveer net zoveel ondernemers kansen voor het starten van een nieuw bedrijf als in 2010. De daling van het aantal start-ups gaat hand in hand met het dalen van het aantal faillissementen in Nederland en het groeien van de werkgelegenheid waardoor mogelijk minder mensen zich genoodzaakt zien om voor zichzelf te beginnen. Opvallend is verder de explosie aan startende BV’s sinds eind 2012. Door een wetswijziging kunnen ondernemers sinds 1 oktober 2012 zonder startkapitaal een BV oprichten.

Lees Meer


'ICT-sector heeft crisis nog niet overwonnen'

DEN HAAG, 31 AUGUSTUS 2015

Dit jaar bijna 6 procent meer faillissementen in ICT-sector

In de eerste helft van 2015 heeft een stijging in het aantal faillissementen in de ICT-sector plaatsgevonden in vergelijking tot de eerste zes maanden van 2014, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten. Waar er 198 ICT-bedrijven in de eerste helft van 2014 failliet werden verklaard, zijn dat er in 2015 209, een stijging van bijna 6 procent. De stijging is opmerkelijk, omdat het aantal faillissementen en vrijwillige opheffingen in andere sectoren juist afneemt.

Lees Meer


'Minder winkels over de kop in 2015'

DEN HAAG, 9 JUNI 2015

Leegloop winkelstraat voorbij?

Het aantal faillissementen in de retail sector is in 2015 verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten. Gingen er in de eerste vier maanden van 2014 nog 313 winkels of winkelketen over de kop, in dezelfde periode van 2015 waren dat er nog maar 271, een daling van 13,4 procent. In 2014 daalde het aantal faillissementen ten opzichte van 2013 met 12,2 procent naar 794. Met 904 faillissementen was 2013 het absolute dieptepunt voor de retail sector.

Lees Meer


'In 2014 minder faillissementen in metaalsector'

DEN HAAG, 26 FEBRUARI 2015

Minder ondernemers zien kansen in metaal

In 2014 is het aantal faillissementen in de metaalsector met 23,3 procent gedaald ten opzichte van 2013. In totaal gingen er afgelopen jaar 112 ondernemingen gespecialiseerd in het vervaardigen van metalen of de vervaardiging van de producten van metaal failliet. In 2013 waren dit er nog 146. Dat jaar was het aantal faillissementen nagenoeg gelijk met de 140 faillissementen uit 2012, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten.

Lees Meer


'Bijna 30 procent minder faillissementen in bouwsector in 2014'

DEN HAAG, 2 FEBRUARI 2015
In 2014 is voor het eerst het aantal faillissementen afgenomen, nadat in de hele bouwsector in 2012 en 2013 uitzonderlijk veel bedrijven failliet zijn gegaan. Er zijn afgelopen jaar 957 ondernemingen failliet verklaard. Dat is maar liefst 28 procent minder dan in 2013, het jaar waarin het recordaantal van 1336 bedrijven faillissement aanvroegen. In 2012 waren dit er 1240. Opvallend is dat er slechts 12 installateurs van alarminstallaties, verlichting en telecom over de kop zijn gegaan en 33 installateurs van verwarming- en luchtbehandelingsapparatuur. In 2013 waren dit er respectievelijk 90 en 63, zo blijk uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Lees Meer


'In 2014 opnieuw minder faillissementen in transportsector'

DEN HAAG, 2 FEBRUARI 2015

Starten koeriersbedrijf blijft populair

In de transportsector is het aantal faillissementen opnieuw gedaald, in 2014 gingen er in deze sector 329 bedrijven failliet, dat is 13 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal faillissementen is nu voor het tweede jaar op rij gedaald, en daarmee lijkt de transportwereld definitief in beter vaarwater te komen na een record van 450 faillissementen in 2012. In 2013 werd de daling al ingezet met 16 procent minder faillissementen dan in 2012. Het aantal faillissementen is nu weer terug op het niveau van 2011, het jaar waarin 326 bedrijven failliet gingen, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Lees Meer


'20 procent minder faillissementen in vastgoedsector in 2014'

DEN HAAG, 2 FEBRUARI 2015

Bouwsector groeit  door toename start-ups

In het afgelopen jaar is het aantal faillissementen in de vastgoedsector met 20 procent gedaald ten opzichte van 2013, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. In totaal gingen er afgelopen jaar 186 verhuurders, makelaars en vastgoedhandelaren failliet. In 2013 waren dit er nog 232. Dat jaar steeg het aantal faillissementen met bijna 5 procent ten opzichte van 2012. Afgelopen jaar bleek een jaar te zijn waarin de vastgoedsector na een aantal zware jaren eindelijk de weg omhoog lijkt te hebben gevonden.

Lees Meer


'Omzet Creditsafe Groep stijgt met 23% in 2014'

Creditsafe Group, de meest gebruikte leverancier van bedrijfskredietrapporten ter wereld heeft wereldwijd een mooie prestatie neergezet, zo blijkt uit de financiële resultaten over 2014.

Lees Meer


'Opnieuw veel nieuwe webshops'

DEN HAAG, 24 oktober 2014

Er komen nog steeds veel nieuwe webwinkels bij in Nederland, maar een groot aantal nieuwkomers houdt er ook al snel mee op. Dat blijkt uit een analyse van Creditsafe online, een aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Lees Meer


'Afgelopen vijf jaar sloten 9.463 bedrijven in de autobranche hun deuren'

DEN HAAG, 19 DECEMBER 2014

Een op de vier ondernemingen in autobranche niet kredietwaardig.

Lees Meer


Innovatieve Internationale Credit Check met Creditsafe International Insight 

3D Ledger Internationaal biedt toegang tot betalingservaringen over 100 miljoen bedrijven

DEN HAAG22 SEPTEMBER 2014

Creditsafe, 's werelds grootste leverancier van bedrijfsinformatie, introduceert International Insight voor dagelijkse scherpe analyses van de betalingsgegevens van internationale klanten waardoor het risico afneemt dat uitstaande facturen niet worden betaald. 3D Ledger Internationaal biedt direct toegang tot betalingservaringen van organisaties over 100 miljoen bedrijven uit twaalf landen* en de database met betalingsgegevens wordt steeds groter naarmate meer gebruikers ervoor kiezen betalingsgegevens van klanten te delen. Bedrijven uit Europa en de Verenigde Staten delen hun eigen betalingsgegevens van klanten en hierdoor hebben organisaties het meest actuele beeld van de kredietwaardigheid en betalingsgedrag van hun debiteuren.

Lees Meer


 


Bel ons voor meer informatie: 070-38 44 600Contact

Internationaal

Doet u over de grens zaken? Dan zit u bij Creditsafe goed!

 

Internationaal

Data Clean

Werk met up2date en verrijkte gegevens en voorkom missers en ontdek kansen

Data Clean

Data Integratie

Uw software gelinkt aan Creditsafe voor de meest actuele bedrijfsinformatie.

Data Integratie