Phone 070 - 38 44 600

In 2014 minder faillissementen in metaalsector

In 2014 minder faillissementen in metaalsector

Gratis Rapport

Ervaar zelf waarom Creditsafe de meest gebruikte aanbieder is

Gratis Rapport


DEN HAAG, 26 FEBRUARI 2015

Minder ondernemers zien kansen in metaal

In 2014 is het aantal faillissementen in de metaalsector met 23,3 procent gedaald ten opzichte van 2013. In totaal gingen er afgelopen jaar 112 ondernemingen gespecialiseerd in het vervaardigen van metalen of de vervaardiging van de producten van metaal failliet. In 2013 waren dit er nog 146. Dat jaar was het aantal faillissementen nagenoeg gelijk met de 140 faillissementen uit 2012, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten.

Het aantal start-ups in de metaalsector is gedaald met bijna 12 procent. In 2014 zijn 785 nieuwe organisaties opgericht terwijl dit er in 2013 nog 899 waren. Vooral in ‘Vervaardiging van metalen constructiewerken en delen daarvan’ zien nog veel ondernemers kansen met 124 nieuwe bedrijven en ook starten veel ondernemers een zaak gespecialiseerd in ‘Oppervlaktebehandeling en bekleding van metaal’ met 67 nieuwe bedrijven. Toch blijft met 467 nieuwe ondernemingen het starten van een bedrijf in de ‘Algemene metaalbewerking’ het meest populair onder starters. In deze groep zien we bedrijven die meerdere soorten producten of diensten aanbieden zoals lasconstructies, metaalbewerking en machinebouw.

De meeste faillissementen vielen in precies dezelfde branches, als waar de meeste start-ups zijn. In de branche ‘Algemene metaalbewerking’ gingen 31 bedrijven over de kop, in de vervaardiging van metalen constructiewerken haalde 41 bedrijven het eind van 2014 niet.

Ronald van Megen, Director New Business Development Creditsafe Nederland, zegt hierover: “Zoals eerder bleek, uit de Economische Barometer over het vierde kwartaal van branchevereniging Koninklijke Metaalunie, sloot de metaalsector 2014 positief af. Voornamelijk de export zal de sector van extra groei moeten voorzien in 2015 dus voor ondernemers wordt het van essentieel belang om te weten met welke organisatie zij zaken doen. Internationale kredietinformatie helpt organisaties de juiste beslissingen te maken en risico’s te beperken.”

Creditsafe Nederland B.V.
Telefoon: 070-384 46 00 // [email protected] // www.creditsafe.nl


Internationaal

Doet u over de grens zaken? Dan zit u bij Creditsafe goed!

 

Internationaal

Data Clean

Werk met up2date en verrijkte gegevens en voorkom missers en ontdek kansen

Data Clean

Tarieven

Meer informatie over de prijzen van onze pakketten.